(ВІДЕО) Прикордонники України та Литви домовились про взаємодію оперативних підрозділів у боротьбі з транскордонною злочинністю

НАЗАД
11 серпня 2021 10:15

У Києві проходить зустріч українських та литовських прикордонників з питань обміну досвідом та організації взаємодії оперативних підрозділів.

Під час візиту делегації Служби охорони державного кордону при МВС Литовської Республіки до Адміністрації Державної прикордонної служби України сторони обговорили актуальні ризики та загрози, які мають місце на українському та литовському державних рубежах. Учасники зустрічі обговорили як протидіяти існуючим та прогнозованим викликам безпеці та домовилися про взаємодію оперативних підрозділів та обмін інформацією для більш ефективної протидії транскордонній злочинності.

 «Ми обговорюємо питання взаємодії, обміну досвідом роботи. Питання які турбують і Україну, і Литву, - вони однакові. Це проблеми, пов'язані з незаконною міграцією, контрабандою, трафіком людей, контрабандою наркотичних засобів і таке інше», - зазначив під час зустрічі Директор Департаменту оперативно-розшукової діяльності Адміністрації Державної прикордонної служби України генерал-майор Юрій Зюзько. 

Начальник управління кримінального дослідження Служби охорони державного кордону Литви Донатас Шкарнуліс, наголосив на актуальності цієї зустрічі для прикордонних служб двох країн. «В даний момент Литва зустрічається з гібридною загрозою на кордоні з Республікою Білорусь. І тут ми маємо можливість поділитися досвідом щодо боротьби з цією загрозою»,  -  зауважив він.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси